Vanhainkotiyhdistys osana ikäystävällistä Haapajärveä

Hyvän asumisen sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on tärkeä osa kuntien päätöksentekoa ja yhteistyötä myös sen jälkeen, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakunnan hoidettavaksi.  Järjestöt/yhteisöt ovat osa kunnan elinvoimaa palveluntuottajina jatkossakin.

Haapajärven Vanhainkotiyhdistys on mukana kehittämässä ikääntyneiden asumista ja hyvinvointia vuokra-asuntoja tarjoavana yhteisönä jo vuodesta 1965 tarjoamalla asuntoja vanhuksille ja vammaisille.

Panostamme erityisesti asuntojen ja asuinalueiden turvallisuuteen ja viihtyisyyteen sekä virikkeellisyyteen.  Pihojen viihtyisyyttä on lisätty mm. istutuksin – omenapuilla ja marjapensailla.  Kesäisin järjestämme konsertteja ja kahvihetkiä ja joulun alla kuusijuhlan.  Asukkaiden ja järjestöjen käytössä on ajanmukainen kuntosali.

Minulla on ilo olla mukana Haapajärven kaupungin Ikäystävällinen asuminen-hankkeessa, kehittämässä siis ikääntyvien asumista Haapajärvellä.

Hankkeen kautta on tarkoitus valmistella uusien asuntojen rakentamista, alueiden viihtyisyyden ja toiminnallisuuden lisäämistä.  Hankkeessa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että Haapajärvellä toteutuu yhdenvertaisesti turvallinen, terveellinen ja viihtyisä elämänympäristö kaikille.  Alueiden asukkaiden tarpeet huomioidaan hankkeessa mm. kyselyin.

Pysymme mukana kehityksessä tulevaisuudessa.  Hankkeen kautta haemme ideoita yhteisöllisyyden ja ikäystävällisyyden kehittämiseen asuinalueillamme.

Hankkeesta saatavia tuloksia hyödynnämme myös Haapajärven Vanhainkotiyhdistyksessä asukkaiden parhaaksi.

Teemme monipuolista yhteistyötä myös PPKY Selänteen  päivätoiminnan ja kotihoidon kanssa.

Tärkeä työ vanhusväestön ja kehitysvammaisten kotona asumisen puolesta jatkuu.

Yhteistyöterveisin

Maritta Niska

Maritta on pitkäaikainen yhdistystoiminnan vetäjä ja aktiivinen vastuunkantaja Haapajärvellä

Tästä pääset kurkkaamaan yhdistyksen omille kotisivuille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s