Ikääntyessä oman kodin merkitys kasvaa

Ikääntyvien osuus Haapajärven väestössä kasvaa huomattavasti seuraavan kymmenen vuoden aikana. Me Haapajärven Vuokrataloilla olemme huomanneet tämän tarpeen päivittäisessä työssämme ja tavoitteenamme on lisätä ikäihmisille sopivien asuntojen määrää asuntokannassamme. Ikäystävällinen Haapajärvi -hankkeessa selvitetään tällä hetkellä Haapajärven Vuokratalojen Sivakka -nimisen kiinteistön peruskorjausmahdollisuuksia, jossa tavoitteena on muun muassa lisätä ensimmäiseen kerrokseen esteetöntä asumista. Lisäksi suunnittelun alla on uudiskohde, joka tarjoaisi useampia esteettömiä asuntoja ikäihmisille Haapajärven keskustan tuntumassa yhteisöllisellä asuinalueella.

Ikääntyessä kodin merkitys ihmiselle kasvaa. Kotona vietetään enemmän aikaa ja sen vuoksi on tärkeää, että koti on paikka, jossa on helppo viihtyä. Kotona viihtymiseen taas vaikuttaa monta eri tekijää kuten: turvallisuus, esteettömyys, käytännöllisyys ja helppohoitoisuus.

Tavoitteenamme Vuokrataloyhtiössä on se, että ikäihmiset pystyisivät asumaan mahdollisimman pitkään omassa kodissa. Haluamme panostaa asunnon viihtyvyyden lisäksi myös asuinympäristön viihtyvyyteen, turvallisuuteen sekä yhteisöllisyyteen. Ikäihmisille sopiva asuinympäristö mahdollistaa liikkumisen myös apuvälineillä kodin lähiympäristössä. Palveluiden läheisyys, esteettömyys, turvallisuus ja levähdyspaikat ovat tärkeitä tekijöitä ikäihmisille sopivan ympäristön suunnittelussa. Yhteisöllisellä asuinalueella on kaikenikäisten asukkaiden hyvä asua. Yhteisöllinen toiminta asuinalueella myös lisää ikäihmisten hyvinvointia ja vähentää yksinäisyyden ja turvattomuuden tunnetta.

Ikäystävällinen Haapajärvi -hankkeen avulla ja innovatiivisella suunnittelutyöllä yhdessä ammattilaisten kanssa, voimme kehittää olemassa olevaa asuntokantaamme ikäystävällisemmäksi sekä luoda Haapajärvelle uudenlaista ikäystävällistä asumista.

Laura Pirinen

kiinteistösihteeri,

Haapajärven Vuokratalot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s