Päiväkodin majaprojektissa lapset osallistuivat puiston suunnitteluun

Ihmisiä, jotka paahtavat täysillä ja joilla on sisäinen hehku päällä, on paljon. Harmi, että he ovat valtaosin alle 7-vuotiaita.

Esa Saarinen

Annetaan lasten itsensä kertoa:

Päiväkoti Kartano on vuorohoitopäiväkoti Haapajärvellä. Kartanon aukioloajat määräytyvät perheiden tarpeen mukaisesti. Päiväkodissamme on kaksi ryhmää, Hippiäiset ja Peukaloiset. Hippiäisissä on alle kolmevuotiaita ja päiväkodin isojen ryhmän, Peukaloiset, osallistuivat tähän projektiin.

Päiväkoti Kartanon toimintaan voi tutustua tarkemmin Haapajärven kaupungin nettisivuilta (www.haapajarvi.fi) tai Facebookissa (Päiväkoti Kartano).

Luonnostelemassa

”Aloitimme Majaprojektin työskentelyn visioinnilla eli kuvassa lapset piirtävät unelmien majaa. Majoista löytyy tikapuita, tunneleita, salaluukkuja, kellari, värikkäitä ovia ja ikkunoita. Lasten ajatus on, että majoissa leikitään ”kotista” ja siellä voi myös nukkua.

Kenttätutkimukset käynnissä – puiston ympärivuotisen käytön mahdollisuuksia pohtimassa.

Kävimme katsomassa, miltä Vitikanpuistossa näyttää. Lunta oli vielä paljon. Ei ollut rakennustyöt vielä päässeet alkamaan, mutta hyvä oli ainakin laskea mäkeä.

”Milloinhan täällä rakennustyöt alkaa? Jännää nähdä millanen tästä tulee.”
Ensimmäiset prototyypit työn alla

Majaa odotetaan kovasti kesän leikkeihin. Lapset alkoivat tekemään tippuneista oksista risumajaa.     

Nopean kokeilun pohjalta syntyneet valmiit 3D-mallit – prosessin tehokkuudessa olisi keskiverrolle LEAN-konsultille opittavaa!

Tekaistiinpa vielä majoista pienoismalleja, niin on suunnittelijan helpompi suunnitella meille kiva leikkipaikka.”


Suuret, lämpimät kiitokset mukana olleille lapsille ja päiväkodin henkilökunnalle osallistumisesta ja dokumentoinnista!

Erityismaininta täytyy antaa nopeasta oivalluksesta ja heittäytymisestä mukaan prosessiin, joka näin korona-aikana vaati henkilökunnalta erityisen paljon. Haapajärven kaupungilla on upeita työntekijöitä ja mahtavia tulevaisuuden tekijöitä – lapsia.


Vaikka keski-ikäistyvät polvet eivät ehkä enää kestäisi lattialle istumaan siirtymistä, on paljon muita asioita, joita voimme lapsen leikissä ja elämänasenteessa vaalia. Monisukupolvisesta kohtaamisesta syntyy hyvä, elämänmakuinen arki.

Lasten visioimat mahdollisuudet seikkailuun, tasapainotteluun, piiloutumiseen, rauhoittumiseen ja mukavaan yhdessä oloon on otettu vakavasti ja niiden toteuttamista pohditaan eri puolilla kaupunkia sekä Vitikanpuistossa. On jännittävää nähdä, millaisia tuloksia hankkeessa käynnistetyllä monisukupolvisella yhteistyöllä saadaan aikaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s