Yhdessä kehittämisen iloja – työpaja, joka meni tunteisiin

Olimme jo pitkään haaveilleet ihan oikean työpajan pitämisestä. Sellaisesta vanhanaikaisesta, jossa ihan oikeat ihmiset vaihtavat ihan oikeita ajatuksia ja keksivät yhdessä parempia mahdollisia tulevaisuuksia.

Ja kun työpaja viimein tapahtui 27.10.2021, voi pojat, että se olikin kivaa! Ja taas tapahtui se, mitä yleensäkin tapahtuu- ihmiset yllättävät näissä tilanteissa iloisesti. Työpajaan oli kerääntynyt edustava joukko asumisen asiantuntijuutta, oli ikänsä hoitotyötä tehneitä, rakentamisen asiantuntijoita, omaishoidon asiantuntijuutta, eri liittojen ja neuvostojen edustajia sekä sellaista avarakatseista viisautta, jota täydesti eletty elämä parhaimmillaan tuo mukanaan.

Tällä kokoonpanolla todella kelpasi pohtia puutalokorttelin konseptia osana Vitikanpuistoon kehittyvää kokonaisuutta hyvän asumisen kokemuksen näkökulmasta. Sitä, miten turvallinen ja mahdollisimman huoleton ikäystävällisen, yhteisöllisen ja monisukupolvisen asumisen arki toteutuu tulevaisuudessa.

Kävimme yhdessä läpi asumista levon, hoidon, arkisten askareiden, jakamistalouden, kestävien ja helposti saavutettavissa olevien palveluiden ja vaivattoman liikkumisen näkökulmista. Samalla tulimme pohtineeksi myös mm. ikkunoista avautuvia näkymiä ja niiden merkityksiä, sisäovia, saunavuoroja, kotoa lähtemisen helppoutta ja sitä, miten ikääntyneiden(kin) elämäntilanteet eroavat toisistaan ja saattavat muuttua nopeasti. Ja miten nämä kaikki yhdessä muodostavat asukkaalle erityisen ja yksilöllisen asumisen kokemuksen. Siksi onkin tärkeää, että asumista, kuten muitakin palveluita, kehitetään aidosti ja empaattisesti yhdessä asukkaiden tai palveluiden käyttäjien kanssa, sillä vain siten syntyvät ne käyttäjän näkökulmasta toimivat ratkaisut.

Oivalsimme, että miten tärkeää onkaan, että tulevat asukkaat pääsevät yhdessä heti alusta asti vaikuttamaan hankkeessa valmisteltuun yhteisöllisyyteen ja kylätalon toimintaan.

Me saimme siis työpajasta ison repullisen eväitä seuraavaan suunnittelukokoukseen. Työpajaan osallistuneet saivat kotitehtävän ja me kaikki taisimme saada hyvän mielen lämminhenkisestä kohtaamisesta kaupungintalon valtuustosalissa. Näin rohkenen päätellä työpajan jälkeen saamistani viesteistä.

Työpajan tulokset näkyvät konkreettisesti ensi vuoden jouluna, jolloin asukkaat pääsevät toivottavasti muuttamaan uusiin koteihinsa.

Iso kiitos kaikille osallistuneille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s